Snijd de bosuitjes in ringetjes. Pel de tenen knoflook en snijd ze in plakjes. Boen de limoen schoon onder stromend water. Verwijder kapotte mosselen en mosselen die na een tik op het aanrecht niet dichtgaan. Verhit de olie in een wok en fruit de knoflook en gember zachtjes aan tot ze gaan geuren. Schep er 1 eetl chilisaus en 1 eetl limoensap door en verwarm de mosselen nog ca. 3-4 minuten tot alle schelpen openstaan. Schep de mosselen in 2 warme diepe borden. Roer een dipsausje van 2 eetl chilisaus, 2 eetl sojasaus en 4 eetl mosselvocht en schenk het sausje vervolgens in twee kleine kommetjes en serveer het bij de mosselen.
Lekker met komkommersalade en rijst of naanbrood.
Bereidingstijd 20 minuten.
Tip; gooi mosselen die over blijven niet weg. Een restje roegebakken mosselen is heerlijk in een roerbakgerecht van oosterse groenten.
Zonder kaas | Met kaas | Met bier | Kip met pesto | Vis zonder knoflook | Rundvlees met wijn | Vegetarisch met noten en kaas | Kip zonder knoflook |